Comerç, CA, associacions i sindicats donen suport al Protocol de bones pràctiques per a la desescalada en el sector comercial

  07/05/2020

La secretària d'Estat de Comerç ha mantingut una reunió per videoconferència amb comunitats autònomes, associacions representatives del sector comercial i sindicats en la qual han participat un total de 85 persones.

La Secretària d'Estat de Comerç ha mantingut una reunió per videoconferència amb Comunitats Autònomes, associacions representatives del sector comercial i sindicats en la qual han participat un total de 85 persones.

S'ha explicat per part del Ministeri el detall del nou protocol i guia de bones pràctiques i s'han resolt dubtes i inquietuds per part dels participants en la reunió amb l'objectiu que tots els comerços tinguin clar els protocols i mesures d'higiene i seguretat en la reobertura.

El Protocol inclou tant mesures generals de prevenció com a recomanacions específiques per a diferents sectors, inclosos els mercats de venda no sedentària. S'han tingut en compte a més les diferents instruccions i recomanacions elaborades pel Ministeri de Sanitat.

“Hem concebut el Protocol com un marc general i consensuat, que podrà ser completat amb les decisions que adoptin i acordin l'adreça de les empreses amb els delegats de prevenció i comitès de seguretat i salut”, explica la secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez.

En la reunió s'ha abordat la reobertura ordenada del comerç, subjecta al canvi de fase que determini el Govern -a través del Ministeri de Sanitat- a cada província. Per Méndez, “hem d'actuar amb prudència en aquesta reobertura gradual dels espais comercials, que hem d'anar recuperant perquè són dinamitzadors de la vida en pobles i ciutats i generadors d'un impuls inicial, que és essencial per a la recuperació de l'economia”.

Campanya de promoció del comercio

La Secretària d'Estat ha informat als assistents del llançament durant la setmana vinent d'una Campanya de promoció del comerç, dissenyada al costat de la Càmera d'Espanya. El seu objectiu és, per Méndez, “visibilizar la importància que té el sector comercial en la vertebració territorial i en la cohesió social als barris, pobles i ciutats.”