Reyes Maroto demana a la Comissió una resposta ferma i més mesures de suport als sectors afectats pels aranzels dels EUA

  20/05/2020

La ministra espanyola ha demanat que s'explorin nous mecanismes i mesures de suport amb efecte a curt termini per minimitzar l'impacte que està tenint la imposició de contramesures per l'Administració nord-americana.

En relació amb el Brexit, ha sol·licitat que el mandat de negociació per a la futura relació entre la UE i el Regne Unit inclogui també el comerç de serveis.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha mantingut avui una reunió de treball amb el comissari europeu de Comerç, Phil Hogan, a la seu de la Comissió Europea. Al encuentro ha asistido la secretaria de Estado de Comercio, Xiana Méndez.

En relació amb el panell Airbus de l'OMC, Maroto ha traslladat a Hogan que el Govern d'Espanya espera de la Comissió un suport ferm i decidit als interessos espanyols. “La nova consulta pública llançada per Estats Units i el possible increment d'aranzels, o inclusió de nous productes, necessita tenir una resposta ferma de la UE que reforci el suport als sectors afectats”, ha assenyalat la ministra en finalitzar la reunió.

En aquesta línia, ha demanat que s'explorin nous mecanismes i mesures de suport que tinguin efecte a curt termini, tant dins com fora de la PAC (compatibles amb l'OMC), a fi de minimitzar l'impacte que està tenint la imposició de contramedidas per part de l'administració nord-americana.

Maroto ha agraït tant les iniciatives engegades per la Comissió com la intensificació de les accions diplomàtiques per accelerar la negociació amb Estats Units i per obrir nous mercats.

“Espanya seguirà defensant la unitat d'acció, recolzant a la Comissió en les seves gestions per aconseguir una solució negociada; esperem que les reunions que el comissari mantindrà pròximament amb l'administració nord-americana siguin positives i es pugui avançar en una solució negociada a la controvèrsia Airbus-Boeing que eviti la imposició de nous aranzels i instar a Estats Units a la retirada dels quals estan en vigor”.