• 14/05/2020

Visita de Estado do presidente de Perú a España

España incorporará a Perú na lista de países prioritarios para o financiamento de operacións co Fondo para a Internacionalización da Empresa (FIEM). Así o acordou o Comité Bilateral de Cooperación Económica e Comercial, cuxa primeira reunión se celebrou hoxe en Madrid no marco da visita de Estado do presidente peruano a España.

Aquesta via permetrà recolzar projectes d'inversió d'empreses espanyoles en aquell país en sectors com a infraestructures, energia, transport, habitatge, serveis, recerca aplicada i innovació tecnològica, entre uns altres. A més, s'ha anunciat la reobertura, per part de la Companyia Espanyola de Crèdit a l'Exportació (CESCE), de la cobertura per a operacions amb Perú a mitjà i llarg termini.

Per la seva banda, ICEX Espanya Exportació i Inversions i l'Agència Peruana d'Inversions i Comerç Internacional han signat en el marc del Comitè Bilateral un acord de col·laboració per promoure les relacions entre empreses espanyoles i peruanes i impulsar la internacionalització de micro petites i mitges empreses de tots dos països. S'estableix el suport mutu en la promoció de la inversió i el comerç; l'intercanvi de coneixement i bones pràctiques en internacionalització; i la col·laboració per enfortir les relacions institucionals amb homòlegs de tercers països, principalment de la regió d'Amèrica Llatina i el Carib i de la Unió Europea.

Tots dos països han coincidit en la necessitat d'intensificar les relacions econòmiques i comercials mútues i impulsar les negociacions entre la UE i Mercosur per aconseguir al més aviat possible un acord ambiciós, equilibrat i beneficiós per a tots.  

La UE és el primer soci comercial de Mercosur, el major inversor estranger a la regió i un important proveïdor de serveis comercials. Les empreses de la UE paguen anualment més de 4.000 milions d'euros d'aranzels en exportar als països del Mercosur.

La Inversió Estrangera Directa (IED) entre els dos blocs és també molt rellevant. En 2014 la UE va ser el principal origen de la inversió estrangera directa en Mercosur. La conclusió de l'acord permetria consolidar i incentivar aquesta inversió, amb indubtables efectes positius, com la transferència de tecnologia i de coneixement a més de la consegüent creació d'ocupació.