L'Estratègia d'Internacionalització de l'Economia Espanyola 2017-2027, que articula l'acció del Govern en matèria de foment de la internacionalització, inclou un compromís d'avaluació a mig camí que s'ha dut a terme en 2023.
L'Informe, que respon a aquest objectiu, té en compte els Informes d'Avaluació dels plans d'acció 2017-2018 i 2019-2020, així com l'evolució dels principals indicadors econòmics associats a la internacionalització.
L'informe conclou que els problemes i reptes identificats en l'Estratègia continuen sent rellevants i que responen a fallades de mercat que justifiquen la intervenció pública, així com que les fortaleses acumulades pel sector exterior espanyol, especialment l'ampliació de la base exportadora, constitueixen un excel·lent punt de partida perquè continuï contribuint a un creixement econòmic sostenible i generador d'ocupació. No obstant això, el panorama econòmic internacional ha sofert alteracions importants. La crisi sanitària, les tensions geopolítiques i els conflictes bèl·lics posen de manifest que el nou escenari està subjecte a majors incerteses i els objectius com la igualtat de gènere o la sostenibilitat social i ambiental cobren major rellevància.
En aquest nou escenari, es precisa una reformulació de l'Estratègia que atengui a les següents recomanacions generals:
L'Informe inclou un total de 20 recomanacions concretes que desenvolupen aquests punts.
Informe d'Avaluació a mig camí de l'Estratègia d'Internacionalització de l'Economia Espanyola 2017-2027Gràcies pels vostres comentaris.