Dona i Internacionalització

Grup de Treball "Dona i Internacionalització"

La Secretaria d'Estat de Comerç està fermament compromesa amb el paper de la dona en la internacionalització de l'economia espanyola. Per a això, es va crear el 2019 el Grup de Treball "Dona i Internacionalització" en el marc de l'II Pla d'Acció per a la Internacionalització de l'Economia Espanyola 2019-2020 i dins de l'Estratègia d'Internacionalització de l'Economia Espanyola 2017-2027.

Aquest Grup de Treball va néixer amb l'objectiu de potenciar el paper que tenen les dones en la internacionalització de l'economia espanyola i establir les bases per avançar de manera compromesa, ferm i coordinada en la incorporació de les dones al comerç internacional.

Amb aquesta finalitat, aquest Grup aborda quatre grans línies d'actuació:

  1. Estadísticas per tenir un millor diagnòstic de l'actual paper de la dona en el comerç internacional i les possibles barreres.
  2. Acceso al finançament i promoció de programes d'internacionalització.
  3. Formació en internacionalització.
  4. Cumplimiento de la Llei d'Igualtat.

Formen part d'aquest Grup voluntàriament totes aquelles institucions privades i públiques que tinguin interès i estiguin involucrades en aquest àmbit: des de representants de les administracions fins a institucions de la universitat i de el sector empresaria.

Informe "Dona i Internacionalització"

Per avançar en aquest propòsit, es van crear quatre taules de diàleg i treball. Després de la celebració i el debat dels participants que van constituir aquestes taules de treball, s'ha elaborat un informe que recull les conclusions de cadascuna d'elles i les mesures que s'adoptaran per promoure polítiques comercials inclusives que contribueixin a l'avenç en la igualtat de gènere.

Accedeix a les Conclusions de l'informe de les taules de debat sobre "El Paper de les Dones en la Internacionalització de l'Economia Espanyola" [PDF] [1.2 MB]

II Acte del Grup de Treball "Dona i Internacionalització"

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Secretaria d'Estat de Comerç ha celebrat l'II Acte de “Dona i Internacionalització de l'Economia Espanyola” per a continuar impulsant la igualtat de gènere en l'activitat econòmica internacional.

Español

Inglés