Mujer e Internacionalización

Grupo de Trabajo “Mujer e Internacionalización”

La Secretaria d'Estat de Comerç està fermament compromesa amb el paper de la dona en la internacionalització de l'economia espanyola. Per a això, es va crear en 2019 el Grup de Treball “Dona i Internacionalització” en el marc de l'II Pla d'Acció per a la Internacionalització de l'Economia Espanyola 2019-2020 i dins de l'Estratègia d'Internacionalització de l'Economia Espanyola 2017-2027.

Aquest Grup de Treball va néixer amb l'objectiu de potenciar el paper que tenen les dones en la internacionalització de l'economia espanyola i asseure les bases per avançar de manera compromesa, ferma i coordinada en la incorporació de les dones en el comerç internacional.

A aquest efecte, aquest Grup aborda quatre grans línies d'actuació:

  1. Estadístiques per tenir un millor diagnòstic de l'actual paper de la dona en el comerç internacional i les possibles barreres.
  2. Accés al finançament i promoció de programes d'internacionalització.
  3. Formació en internacionalització.
  4. Compliment de la Llei d'Igualtat.

Formen part d'aquest Grup voluntàriament totes aquelles institucions privades i públiques que tinguin interès i estiguin involucrades en aquest àmbit: des de representants de les administracions fins a institucions de la universitat i del sector empresarial.

Informis “Dona i Internacionalització”

Per avançar en la igualtat de gènere en aquest àmbit, es van crear inicialment quatre taules de diàleg i treball per avaluar les possibles barreres i engegar activitats que impulsin l'emprenedoria femenina en el comerç internacional. Després de la celebració i el debat dels participants que van constituir aquestes taules de treball, s'ha elaborat un informe que recull les conclusions de cadascuna d'elles i les mesures que s'adoptaran per promoure polítiques comercials inclusives que contribueixin a l'avanç en la igualtat de gènere.

Accedeix a les Conclusions de l'informe de les taules de debat sobre “El Paper de les Dones en la Internacionalització de l'Economia Espanyola” [PDF] [1.2 MB]

D'altra banda, els membres del Grup de Treball de 'Dona i Internacionalització' es reuneixen periòdicament per fer balanç de les activitats empreses, analitzar la consecució dels objectius i marcar prioritats en el seu marc d'actuació.

Accedeix a l'últim informe de la reunió anual del Grup: “Avançar en igualtat d'oportunitats [PDF][6 MB]”

Esdeveniments del Grup de Treball "Dona i Internacionalització"

El 16 d'abril de 2021 es va presentar l'Informe Dona i Internacionalització amb les conclusions de les taules rodones. L'acte va comptar amb el suport de SM la Reina Letizia i les ministres d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto i lgualdad, Irene Montero.

El 8 de març de 2022, amb motiu del Dia internacional de la Dona, la Secretaria d'Estat de Comerç va celebrar un segon acte del grup de treball “Dona i Internacionalització de l'economia espanyola” per abordar el paper de les dones en el comerç internacional on van compartir la seva experiència expertes espanyoles i internacionals.

Español

Inglés