Sancions internacionals

Les sancions internacionals constitueixen un element central de la política exterior i de seguretat comuna, que el seu principal objectiu és enfortir la seguretat internacional, la defensa de la democràcia i dels drets humans d'acord amb els principis de la Carta de les Nacions Unides i amb el que es disposa en l'article 21 del Tractat de la Unió Europea.

L'aplicació d'aquestes mesures ha anat evolucionant amb el temps, de manera que en l'actualitat es tracta de generar el major impacte en aquelles persones responsables i de minimitzar els efectes humanitaris adversos.

Les persones i entitats sancionades per les NNUU poden ser consultades en cadascun dels règims de sancions (continguts en el desplegable de la pestanya “Sanctions”):

  • Es recorda que les Decisions i Reglaments UE sobre sancions així com les llistes actualitzades de sancionats poden ser consultades en Sanctionsmap.
  • Es recorda que els textos jurídics aprovats per la UE poden ser consultats en EUR-Lex.

Així mateix, és possible consultar la llista consolidada de les persones físiques i entitats sotmeses a congelació de capitals per la UE.

Contacta amb Nosaltres!

Formulari de Contacte