Brexit Comerç

Informació sobre les condicions del comerç amb el Regne Unit després de la seva sortida de la Unió Europea

Des de l'1 febrer del 2020 El Regne Unit ja no és un Estat Membre de la Unió Europea. En aquesta data va entrar en vigor l'Acord de retirada que garanteix una sortida ordenada del Regne Unit de la UE i per tant es va iniciar un període transitori que durarà fins al 31 de desembre del 2020. Encara que aquest període podria estendre's un o dos anys, el Regne Unit ha manifestat la seva intenció de no prorrogar-ho.

Pel que fa a mercaderies, durant aquest període el Regne Unit seguirà formant part del Territori Duaner de la UE i del Mercat Únic, en conseqüència, continuarà la lliure circulació de mercaderies. Tampoc hi haurà canvis en l'estatus d'origen dels seus productes, per la qual cosa les empreses podran seguir beneficiant-se de les preferències aranzelàries dels acords subscrits per la UE en les mateixes condicions. La UE notificarà als països afectats que, durant aquest període transitori, el Regne Unit deurà ser tractat com Estat Membre a l'efecte d'aquests acords.

A partir de el 1 de Gener de 2021 el Regne Unit deixarà de tenir l'obligació d'aplicar la normativa de la UE i entraria en vigor l'acord comercial que s'aconsegueixi. Si no hi hagués acord, el Regne Unit tindria el mateix tracte que altres països de l'Organització Mundial de Comerç, amb els quals la Unió Europea no té acord preferencial.

Per a l'exportació i importació de mercaderies, l'1 de gener de 2021 començarà la necessitat de realitzar tots els tràmits duaners i no duaners requerits per a país tercer. Amb o sense acord comercial, després del període transitori, el Regne Unit quedarà fora de la Unió Duanera de la UE i serà un tercer país amb caràcter general tant en comerç de béns com de serveis. Els seus productes deixaran de tenir l'estatus d'originaris de la UE.

Aquí pot consultar els textos del Acord de Retirada i de la Declaració Política sobre la futura relació revisats.

Destacats

Unión Europea

Decisión del Consejo para la autorización para la apertura de negociaciones para una nueva asociación con el Reino Unido de Gran Bretaña e Irlanda del norte [texto] y Directivas de negociación [texto] Preguntas y Respuestas Nota de prensa

Veure més enllaços

Organismes